Fastekalender, dag 27 | To fisker og fem brød

Joh 6,5-15

Jesus løftet blikket og så at en stor folkemengde kom til ham. Han sa da til Filip: «Hvor skal vi kjøpe brød så alle disse kan få noe å spise?» Dette sa han for å prøve ham, for han visste selv hva han ville gjøre. Filip svarte: «Brød for to hundre denarer er ikke nok til at hver av dem kan få et lite stykke.» En annen av disiplene, Andreas, bror til Simon Peter, sa da til ham: «Det er et barn her som har fem byggbrød og to fisker. Men hva er det til så mange?» Da sa Jesus: «La folket sette seg.» Det var mye gress på stedet, og de satte seg ned. De var omkring fem tusen menn. Da tok Jesus brødene, ba takkebønnen og delte ut til dem som satt der. På samme måte delte han ut av fiskene, så mye de ville ha. Da de var blitt mette, sa han til disiplene: «Samle sammen stykkene som er til overs, slik at ikke noe går til spille.» De gjorde det, og etter måltidet fylte de tolv kurver med stykker som var blitt igjen av de fem byggbrødene.

Da folk så det tegnet Jesus hadde gjort, sa de: «Dette må være profeten som skal komme til verden!» Jesus forsto at de ville komme og tvinge ham med seg for å gjøre ham til konge. Derfor trakk han seg bort igjen og gikk opp i fjellet, han alene.

Dagens spørsmål:

Hva er dine to fisker og fem brød?

3 thoughts on “Fastekalender, dag 27 | To fisker og fem brød

  1. Har lest mange av innleggene dine nå. Og jeg liker det så godt! Prøver å lære om fasten og andre trostradisjoner – så dette var fint!Hvordan fikk du "Dagens Bibeltekst" til å komme på sida di forresten?Lag en god dag!- Annis

  2. Hei Annis!Og takk for hilsen!Dagens bibeltekst får du ved å gå inn på bibelen.no og trykke på linken i venstre kolonne som heter "bibelord på din hjemmeside" og følge instruksjonene. Jeg vet ikke hvordan templatene til blogg.no fungerer, men det går sikkert an å legge inn en boks i den der bibelordene kan få plass. Lykke til og si bare ifra hvis du står fast, så skal jeg forsøke å hjelpe deg så godt jeg kan <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tast inn det du ser i feltet/løs gåten under: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.