Fastekalender, dag 41 | Å rydde, rydder, ryddet


Matt 21,12-17

Så gikk Jesus inn på tempelplassen og jaget ut alle dem som solgte og kjøpte der. Han veltet pengevekslernes bord og duehandlernes benker og sa til dem: «Det står skrevet: Mitt hus skal kalles et bønnens hus. Men dere gjør det til en røverhule.»
På tempelplassen kom noen blinde og lamme til ham, og han helbredet dem. Men da overprestene og de skriftlærde så undrene han gjorde og hørte barna som ropte i helligdommen: «Hosianna, Davids sønn!» ble de forarget og spurte ham: «Hører du hva de sier?» «Ja», svarte Jesus. «Har dere aldri lest:
Fra småbarns og spedbarns munn
har du latt lovsang lyde!»
Så forlot han dem og gikk ut av byen, til Betania. Der ble han natten over.

Jeg er inspirert. 
Kjempeinspirert.
Tiden i Bergen har gitt meg overskudd og ny giv. 
Slik jeg satte meg to mål da jeg ankom Bergen, slik har jeg også satt meg to mål for tiden etter Bergen.
Da jeg kom til Bergen 6. januar, hadde jeg satt meg mål om at jeg skulle ut i Vårherres store skaperverk så mye som overhodet mulig. Og jeg skulle blogge. Begge delene har jeg gjort. Det første målet har gitt en fysisk bonus på minus ti kilo. Og det kjennes. 
Tiden i Bergen var en tid til egenrefleksjon og indre samtale. I tillegg til mye annet. Ikke minst, så lærte tiden i Bergen meg at jeg kan. Jeg kan både strukturere, prioritere og i tillegg få tid igjen til meg selv. Og at det går fint an å bo på 30kvm med to kofferter klær og ingenting annet. 
Så da er det klart for de nye målene. Og det er jo litt moro at jeg hadde planlagt å skrive dette i dag, – siden teksten om Jesus som velter bord i templet er dagens tekst på bibelleseplanen. For jeg kjenner meg litt slik. Som Jesus i eget liv. Som skal velte ut alt og rydde opp.
Litt om forhistorien. 
Jeg er fryktelig glad i ting. 
Bøker, garn, duppeditter og dingsedangser. 
I tillegg til at jeg alene klarte å bebo tjenesteboligen i Honningsvåg (på 225kvm), så førte dette til at da jeg flyttet til Kirkenes høsten 2010, hadde jeg med meg 50 kubikk med ting. Som andre hadde pakket ned. Den dag i dag står det ennå esker upånet. Og jeg har ppå mange måter ‘mistet meg selv’ i alle kubikk med ting og tang som er i den boligen jeg bor i nå.
Dette er i ferd med å endre seg.
I går tok jeg badet. 
Og kastet tre Rema1000-poser med regelrett dritt. Gammel sminke, krem, ditt og datt. 
Jeg kan danse på badegulvet nå.
Så i kveld starter jeg på soverommet. Og alle klesskapene. 
Så går runden rundt i alle skuffer og skap og kroker og kriker. 
Til jeg ender opp på kontoret som siste post.
Alt med en ting for øyet.
Å kaste alt som er ødelagt og slitt.
Å sette til sides alt som kan selges/gis bort.
Å sitte igjen med færre eiendeler – eiendeler som virkelig BETYR noe for meg.
Det er mål nummer én for tiden etter PKU.
Mål nummer to er ganske så enkelt.
Det er å fortsette målene fra PKU og Bergen.
Ut i Vårherres store Skaperverk.
Og blogg.
For de av dere som gårsdagens innlegg, så så dere at skiene er tatt i bruk. For første gang på fire år. Jeg har gangsperre…
Mitt hus skal være et bønnens hus.
Jeg hadde selv gjort det til en røverhule. 
Så kan man velge om huset er Kristen Nygaards Gate 3b. 
Eller meg selv.
Eller begge deler.
Dagens spørsmål:

Hvor er du i dag?

6 thoughts on “Fastekalender, dag 41 | Å rydde, rydder, ryddet

  1. Inspirerende. Det er kanskje sant at vi fyller tilværelsen vår med altfor mye ting vi ikke trenger. For hva slags behov er det som fylles av det materielle?- Takk for bloggen din.

  2. Ja si det. Min opplevelse er iallefall at jeg har alt for mye som jeg ikke trenger. Istedet for å skape virkelig glede i relasjoner til andre mennesker, så lages det substitutt i form av nye innkjøp av døde ting. Dette er noe av det jeg vil bort fra. Det er nok en lang reise. Og en viktig en.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tast inn det du ser i feltet/løs gåten under: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.