Verdidebatt punktum no og slikt

Den 6. mai 2011 publiserte jeg et blogginnlegg om hvorfor jeg boikotter Verdidebatt.no (leses før resten av blogginnlegget leses).

Nå skal det, sies, jeg klarte nok ikke å overholde min egen boikott. Det har ikke minst den siste tiden vist.

For å ta de første tingene først.
Min tid er dyrebar, noe som fører til at jeg ikke har hatt tid til (eller interesse av) å svare saklige (eller usaklige) responser på mitt innlegg Ja til vigselsliturgi for likekjønnede ekteskap.

I tillegg til dette ligger også bakteppet, omtalt i blogginnlegget øverst.
Og for de som er interessert, kan det leses flere tidligere kommentarer om temaet verdidebatt på selve verdidebatt (!).

Når jeg nå velger å skrive dette blogginnlegget, er det av to grunner:

1. Min tilstedeværelse i tråden jeg selv har startet er blitt etterlyst, og grunnet tid, prioriteringer og reiser har den vært mangelvare.

2. Dette jeg skriver om nå hører ikke hjemme i den opprinnelige tråden på verdidebatt, derfor publiseres den i bloggform her.

De siste to ukene har jeg prioritert å svare på alle henvendelser som har kommet per e-post og telefon. I tillegg jobber jeg hundre prosent som menighetsprest, med alle de konsekvensene det har for min fritid. I tillegg har jeg alltid prioritert (i gradert liste, der 1 er viktigst) andre og viktigere fora enn verdidebatt:

1. Bloggen min
2. Twitter
3. Facebook

Det har vært nok fritidssysler, med tanke på at jeg også er på et titalls andre fora som ikke prioriteres på langt nær så mye som de ovennevnte.

Disse tre foraene skiller seg ut fra verdidebatt på vesentlige punkter. Bloggen min er mitt domene, der jeg skriver om det som opptar meg i lengre (eller kortere) bloggposter. Det er ikke verdidebatt.no. Facebook er viet nettverk og venner (og innimellom går det så fort at bestemmelsene på hvorvidt statusmeldinger skal være offentlige eller ikke, går i krøll, selv for en med lang fartstid på sosiale medier). Det er ikke verdidebatt.no. Twitter er et periodeforum som pågår i nuet, og som med sine korte meldinger innimellom bidrar til en intens tilstedeværelse. Nei, det er heller ikke verdidebatt.no. Og som ethvert menneske, så varierer mitt fokus og mine interesseområder, også hva angår nettfora. Som nå de siste to ukene, da det i hovedsak har vært fokus på jobb, soving, reising og svaring på e-poster, telefoner og facebook-meldinger.

Verdidebatt har, som dere kan se, vært langt bak i min tankerekke. Og når da tråden jeg startet ved å (i all kjapphet) publisere oppropsteksten til Ja til vigselsliturgi for likekjønnede ekteskap ble spilt så markant ut over sidelinjen og vanskelig å henge med i (per nå over 300 mer eller mindre saklige og usaklige poster, mer eller mindre moderert), og til tross for enkeltes gode forsk på å hente tråden inn igjen, har den simpelthen blitt nedprioritert.

Der finnes (faktisk!) andre og viktigere fora å diskutere på enn verdidebatt, selv om det skulle være vanskelig å tro. Og jeg berømmer Harald Hauge for i det hele tatt å ha engasjementet til å registrere seg.

Når dette er sagt, så har jeg en tilleggskommentar. Flere har etterlyst mitt teologiske ståsted i forbindelse med oppropet jeg, Harald Hauge og Thore Wiig startet. Noen har til og med påstått at det er så tynt at det er derfor jeg ikke har deltatt på verdidebatt. Dette kan jeg avkrefte først som sist. Mitt teologiske ståsted er absolutt tilstedeværende og aktivt debattert. Bare ikke på verdidebatt. For de som vil lese den utvidede kronikken om oppropet, så kan de trykke her. For den umiddelbare bakgrunnen for publiseringen av oppropet, kan de som er interessert, trykke her.

2 thoughts on “Verdidebatt punktum no og slikt

  1. Lockertsen, det du skriver i denne tråden hører i høyeste grad hjemme i tråden på Verdidebatt. Det handler om at du inviterer til offentlig debatt, men så trekker du deg, og du lar ikke dine meningsmotstandere komme til orde her på din egen blogg. Det gjør at du dermed får mindre troverdighet i det offentlige ordskiftet. Når du starter en offentlig tilstedeværelse, kreves det en helt annen holdning til det offentlige ordskiftet. Så får vi se om denne tredje kommentaren kommer gjennom din sensur på denne bloggen, i motsetning til de to foregående….

  2. Henviser til innlegg publisert 13. juni 2012 og dertilhørende kommentarer, siste publisert 18. juni 23:46.Når utålmodige sjeler er ekstra utålmodige, så hender det innimellom at det tas snarveier og tidligere hendelser ikke sjekkes. Da sitter man igjen med en følelse av at man skulle ha sjekket én gang til før man skrev i kommentarfeltet på en blogg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tast inn det du ser i feltet/løs gåten under: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.