Økonomisk katarsis

Hengelås på lommeboka...?
Hengelås på lommeboka…?

Veien blir til mens man går. Det er iallefall sikkert og visst.

I flere år, og da mener jeg flere år, har jeg irritert meg over min manglende økonomiskte tilstedeværelse i eget liv. Det har resultert i, til tross for akseptabel inntekt, en ganske så idiotisk kortsiktig gjeld samt null kroner på sparekontoen.

Det er det nå slutt på.

Jeg har brukt mange timer. Nitidig arbeid. Ført regnskap for hele 2012. Fått oversikt over hvor og hva og hvem jeg har brukt penger på. Satt opp budsjett for 2013. Begynt å ta vare på kvitteringer.

Så nå skriver jeg dette, slik at jeg kanskje kan inspirere andre. Ikke gå og ergre deg over egen økonomi. Gjør noe med den. Gå inn på Personlig Budsjett sine sider og last ned exel-arbeidsbok. Før inn tallene fra SIFO som passer deg. Skaff deg økonomiske rutiner. Hold oversikt. Og se at du kan spare masse penger. Og er du på Pinterest, så kan du ta en titt i mappa mi som heter Freakishly Organized og se om du ikke finner noen tips, både til hvordan du kan sette opp en post-stasjon på kjøkkenet, få ryddet kontoret samt laget det et hjemmearkiv (du trenger forresten ikke ha profil på Pinterest for å titte i mappa).

Mitt mål?
Jo, mitt mål er å spare. Jeg vet jeg kan spare bortimot 100 000 i året. Det har jeg tenkt å gjøre.
Dette blir en sånn “to be continued” – post.
Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Det er godt å begynne et nytt år med en skikkelig renselsesprosess. Dette er del én.

2 thoughts on “Økonomisk katarsis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tast inn det du ser i feltet/løs gåten under: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.