Gi det videre!

Det går en “farsott” på Facebook for tiden.

En god farsott.
På mange statuser står det følgende:

“Pay it Forward 2013”!

De fem første som kommenterer denne statusen, vil i løpet av året få en overraskelse av meg. En gave, en bok, noe jeg har bakt, et lys, noe musikk, kanskje noe helt annet? Det vil komme uten forvarsel og det vil skje når jeg får det for meg.

Ulempen? De fem dette gjelder må selvsagt gi det samme tilbudet i sin egen FB-status. Kom igjen, vær litt vill & gal – det verste som kan skje er at du faktisk gleder noen.

Dere har kanskje sett filmen idéen er hentet fra? Hvis ikke, så kan jeg anbefale den. Virkelig anbefale den.

Filmen Pay it Forward handler om lille Trevor – en gutt som ikke har verdens beste kår. Moren hans sliter med alkoholisme, og faren – når han er hjemme – er voldelig og truende. Så, en dag, får Trevor og klassen han går i et oppdrag av læreren: De skal finne på noe som kan forandre verden og så sette idéen ut i verden. Trevor kommer opp med tanken om å ikke gjengjelde en tjeneste eller god gjerning, men gi den videre. Så starter han. Han hjelper tre – ikke med hverdagslige ting, men med ting som virkelig er til hjelp/nytte/osv. De han hjelper må så gjøre det samme videre til tre andre. Hvordan det går? Nei, da må du se filmen.

Tilbake til farsotten på Facebook. Den er fin den. Virkelig fin. “Risikoen” er kun at det blir en slik bitteliten ting som kanskje ikke har sånn egentlig betydning egentlig. Hvis dere skjønner hva jeg mener. La oss håpe at det ikke blir tilfellet.

Jeg går tilbake til filmens utgangspunkt jeg. Og sier: Iløpet av 2013 skal jeg strebe etter å virkelig utgjøre en forskjell for de som er rundt meg. Jeg skal gi av meg selv slik at andre kan få det bedre. Og hver gang jeg klarer dette, vil jeg utfordre videre på det samme. Og du som leser dette: Du er herved utfordret. Gjør det samme. Kommenterer du her, så forplikter du deg på det. En forpliktelse kan være motiverende. Vær medmenneske. Virkelig medmenneske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tast inn det du ser i feltet/løs gåten under: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.