Å være på Værøy i ett år

På denne tiden for nøyaktig ett år siden, satt jeg i menighetssalen på Nykirka og spiste gryterett. Vi hadde akkurat rullet av ferga, og med meg var en gigantisk flyttebil med stash.

Der var piano og gitarer. Senger og sofabord. Bokhyller og tonnevis med bøker.

Alt ble bært inn og alle tok imot meg med åpne armer.

Siden da har det gått ett år. Jeg har fulgt værøyfolk til graven. Døpt smårollingene. Viet parene. Hodt gudstjeneste for gammel og ung. Sunget på Omsorgssenteret. Hatt konfirmanter. Vært på konfirmanttur. På ByNatt i Bodø. Hatt barnehagen på besøk. Drukket talløse kopper med kaffe på Supern. Stiftet vennskap og bekjentskap.

Jeg har vært på Heia. Og i Hornskaret. På Nævan og i Skiphalsen. Jeg har bada på Puinn Sainn og i Nordlandshagen og i Breivika. Gått til Slettstranda og Mostad. Vært uttom fjellet og sett på fuglene. Snudd to ganger på tur opp til Nordlandsnupen. Vært i Sørlandshagen og på moloen, i Kvalnes og uendelige turer på Turstien.

Ikke nok med det. Jeg har funnet mannen i mitt liv. Vært i Trondheim og i Oslo. I Istanbul og i Bodø.

Jeg har tatt over 5000 bilder.

Jeg har levd. Tatt meg inn igjen. Samlet krefter. Blitt glad i verden igjen (sett bort fra kirkebyråkrati og maktmennesker, de kommer jeg ALDRI til å bli fortrolige med!). Ja, jeg har til og med studert.

Jeg har spilt piano. Og gitar. Sunget for folk og for meg selv. Heklet. Klipt plen. Plantet blomster. Og nå, i dag, kokt 2,5 l rabarbrasaft og 2,5 l rabarbra/rips-syltetøy.

Og jeg kjenner på en uendelig takknemlighet for at jeg er akkurat her, akkurat nå. Selv om shæsten er så alt, alt, alt for langt unna.

Så hva skal jeg bruke neste år på? Jo, alt det ovenfor! Og litt til.

Plukke måsegg. Besøke alle bedrifter på øya. Lage blåbærsyltetøy. Holde konserter. Snekre verandamøbler. Snakke med folk. Drikke mer kaffe. Være tilstede.

Men noen må dra meg med på Nordlandsnupen. Og på Puinn Sainn. Og komme på besøk. For dørstokken min er slettes ikke høy.

Og snart har jeg forhåpentligvis prestekontor på Kommunehuset…

Takk for det året som har gått, Værøy. Jeg ser frem til et nytt år her ute.

 

Øverste bilde er fra Nordland med Mosken og Lofoten midt imot. Nederste bilde er Røst til venstre og Værøy til høyre sett fra luften på ferd mot Brønnøysund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tast inn det du ser i feltet/løs gåten under: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.