Et skritt nærmere virkeligheten

Så har jeg altså gjort det. Tatt ennå et skritt nærmere virkeligheten.

Første skritt var å slette kontoene mine på Instagram, Flickr og 500px og lage mitt eget billedgalleri.

Nå kommer neste steg. Steget bort fra hjerneråten og inn i virkeligheten.

Inspirert av Jake Knapp og innlegget med tittelen “The distraction-free iPhone (or ‘Why I’m happier since I disabled Safari’)”, har jeg gått til det skrittet å avinstallere/deaktivere en rekke applikasjoner på telefonen min.

Hvorfor, tenker du kanskje?
Saken er enkel: jeg sitter for mye med nesen ned i telefonskjermen. Jeg sovner for sent fordi jeg har Netflix og HBO Nordic og Youtube og Facebook og Snapchat og twitter og internett tilgjengelig. Jeg får ikke med meg alt mine venner sier over bodret fordi det akkurat renner inn en e-post. Jeg er ikke så mye tilstede som jeg skulle ønske. Og jeg klarer ikke fokusere på ting som er viktige. For: neste episode av Battlestar Galactica er ikke viktig. Jeg har tross alt sett den før. Og hva naboen har mekka til middag trenger jeg ikke vite fem minutter etter statusoppdateringen. Det kan faktisk vente. Lenge.

Så hva er igjen på telefonen?
Ikke så mye egentlig. Og jeg skulle ønske jeg kunne deaktivere mer. Slik som den innebygde nettleseren. Men det går altså ikke. Kamera og vekkerklokke og Endomondo og Wimp og 1880 og kalenderen. En parkeringsapp og alt jeg trenger for å komme meg fra A til B med buss, tog og fly. Passordkontrollør, Skype, kalkulator, mobilbank og gitarstemmer. Mer trenger jeg faktisk ikke.

Jeg regner med jeg får abstinenser. Men det skal jeg klare. Det artigste med alt? Jeg trenger kun en hjemmeskjerm. På den er det noen få apper. Og en vakker mann som jeg elsker <3

Så:

Folkens, skal dere ha tak i meg kjapt – ikke bruk messenger eller e-post. Plukk opp telefonen og ring. Eller send ei melding.
Jada, e-post og messenger blir sjekka. Men ikke i push-hastighet med reaksjonstid på under ti sekunder. Den tiden er over. Nå skal jeg lese pensum og se folk inn i øynene.

Nemligfortenk.

Herved er dere utfordret. Vis meg din hjemmeskjerm. Her er min:

 

Screenshot_2014-09-18-21-08-55

One thought on “Et skritt nærmere virkeligheten

  1. Kjekt bilde du har å sjå på 🙂

    Eg var på cafe med 4 venninner , vi sat å prata om livet, døden og kjærleiken, om å “gripe dagen”, det var underleg å sjå oss ovanfrå, der mobiler låg klar for å bli sjekka kvar gong det kom eit pling 🙂

    Tvi tvi med abstinensa, hald deg unna fristande situasjonar. Lett å seie 🙂

    God søndag. Eg multitasker med Per Arne Dahl held ei god preike på radioen akkurat no. Hjelp,-eg visst meir hekta til dataen enn eg likar å innrømme 🙂
    Marieklem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tast inn det du ser i feltet/løs gåten under: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.