Musikken

Jeg tror jeg var tretten-fjorten da jeg skrev min første sang. Og hvilken sang! -syntes jeg selv på den tiden. For den var en virkelig kjærlighetssang. Skrevet til min første virkelig store kjærlighet. Jeg hadde vært forelsket siden jeg gikk i tredjeklasse. Og han var vakker. Blå øyne, jeg husker jeg var fortapt. Og jeg husker jeg spilte ham helt fri for tiøringer i poker i gangen hjemme hos ham. Etter at jeg skrev sangen, innså jeg at den ikke handlet bare om han som jeg var forelsket i på barneskolen, men at sangen og var skrevet med tanke på en jeg likte på ungdomsskolen og som hadde det flotteste blonde håret jeg kan huske.

Det er lenge siden det. Og forelskelsen er forlengst forduftet (tror den forsvant da min første virkelige kjæreste gjorde sitt inntog). Uansett. Sangen var flott den for en trettenåring å skrive. I dag er den nok mer et fint minne om ei tid som er forbi.
Etter denne starten har det blitt mange sanger. De fleste av dem skrevet i tider da jeg var som lengst nede. Noen få er skrevet i kjærlighetsrus. De fleste i melankoli og sorg.

Nedenfor finner du linker til noen spor, tatt opp hjemme ved pianoet med en digital H4-opptaker. Ikke verdens beste lyd, ikke verdens beste noe-som-helst. Men det er meg, og det formidler musikken. Følg kategorien musikk for å lese mer om den enkelte sangen.